Werking Crematieoven


Werking DierencrematieovenWanneer een huisdier sterft is het minste wat wij kunnen doen het een waardige en respectvolle uitvaart geven.

Omdat tegenwoordig veel mensen besluiten om hun huisdier te laten cremeren maar geen idee hebben hoe dit nu allemaal in zijn werkt gaat,

willen we op deze pagina wat dieper ingaan op het technische gedeelte van ons huisdieren crematorium.Onze dierencrematieoven is speciaal gebouwd voor het cremeren van huisdieren, wij hebben twee crematiekamers in deze oven. Nadat de crematie heeft plaatsgevonden en we de resten van het huisdier uit de oven hebben gehaald, maken we gebruik van  een cremulator waarmee we de resten van een huisdier kleiner kunnen maken en geschikt voor verstrooiing of voor het bewaren van de resten in een urn.

Technische informatie


Onze crematie oven werkt met een principe van twee verbrandingskamers.

In de eerste of in de tweede  (primaire I of II) verbrandingskamer word het huisdier gecremeerd of verast.

Vanuit de primaire kamer gaat de rook naar een tweede (secundaire) kamer, waar de rook naverbrand wordt.

In deze tweede stap worden de schadelijke stoffen vernietigd.

De rookgassen verblijven in de secundaire kamer voor minimaal 2 seconden.

De temperatuur in de primaire kamer wordt geregeld door een branderregeling, die de temperatuur op circa 750°C houdt.

In de secundaire kamer houdt een branderregeling de temperatuur op minimaal 850°C.

Op het dak van ons crematorium staat een camera op de schoorsteen gericht, dit om tijdens het crematieproces alles goed in de gaten te houden.

De gegevens zoals temperatuur, datum en tijdstip en de duur van een crematie worden in een databank opgeslagen dit voor controlle van de diverse instantie's.De schoorsteen op het dak

Temperatuur van de secundaire kamer